Ako Sa Správať Na Cestách V Zime

Obsah:

Ako Sa Správať Na Cestách V Zime
Ako Sa Správať Na Cestách V Zime

Video: Ako Sa Správať Na Cestách V Zime

Video: Ako Sa Správať Na Cestách V Zime
Video: ЭлектроТРИЦИКЛ CITYCOCO 3 АКБ ЗАПАС ХОДА замер Дальность трехколесный электроскутер электро трицикл 2024, Júl
Anonim

Šoférovanie je obzvlášť náročné v zime. Ani pneumatiky s hrotmi vás nie vždy zachránia pred ľadom a ešte viac pred snehovými závejmi. Auto sa niekedy začne správať nepredvídateľne a vodič stratí kontrolu a stane sa dopravnou nehodou. Aby ste minimalizovali riziko, dodržiavajte pravidlá správania sa na zimných cestách.

Ako sa správať na cestách v zime
Ako sa správať na cestách v zime

Inštrukcie

Krok 1

Dodržujte rýchlostný limit a nerozvážne. Pamätajte, že v zime je asfalt často pokrytý ľadovou kôrkou, takže sa brzdná dráha automobilu zvyšuje. V zákrutách buďte obzvlášť opatrní: ak auto dostane vo vysokej rýchlosti šmyk, ťažko sa dá vyhnúť katastrofickým následkom. Stáva sa, že vodič vytočí volant, a auto pokračuje v šmyku rovno. Musíte si byť istí, že sa môžete včas zastaviť.

Krok 2

Na snímkach buďte veľmi opatrní! Udržujte si odstup, najmä ak ste v dopravnej zápche. Nezabudnite, že auto sa pomaly, ale isto skotúľa, a ak sa priblížite príliš blízko, môže dôjsť ku kolízii. Keď sa navyše auto začne hýbať, vo väčšine prípadov najskôr jazdí dole aspoň pár centimetrov a až potom sa začne pohybovať do kopca.

Krok 3

Keď sa blížite k priechodu pre chodcov, jazdite pomaly. Niektorí ľudia si, bohužiaľ, sú istí, že auto ich musí nechať prejsť cez cestu, a vôbec netušia, aké ťažké je okamžite zastaviť niekoľko ton kovu. Existujú chodci, ktorí vyskočia priamo pod kolesá a zabúdajú, že cesta môže byť veľmi šmykľavá. Mimochodom, aj keď sa vám zdá, že človek bude mať čas prejsť na druhú stranu cesty skôr, ako sa na ňu dostanete, spomalte aj tak. Nie je možné zaručiť, že chodec nebude kĺzať.

Krok 4

Všetky vaše manévre by mali byť plynulé. Nerežte, nerušte ostatných účastníkov cestnej premávky. Pred zmenou jazdného pruhu zapnite smerové svetlá najmenej na pár sekúnd a uistite sa, že vás cez ne púšťajú. Snažte sa udržiavať veľký odstup: ak sa na ceste niečo stane a vozidlo pred vami náhle zastaví, musíte byť schopní plynulo zabrzdiť, aby vodič, ktorý jazdí za vami, mal čas zareagovať. To je obzvlášť dôležité pre majiteľov pneumatík s hrotmi: brzdná dráha vozidla za vami môže byť vždy oveľa dlhšia ako vaša.

Odporúča: