Ako Rozobrať Autobatériu

Obsah:

Ako Rozobrať Autobatériu
Ako Rozobrať Autobatériu

Video: Ako Rozobrať Autobatériu

Video: Ako Rozobrať Autobatériu
Video: Обслуживание аккумулятора VARTA 2024, Júl
Anonim

Počas prevádzky môže dôjsť k poruchám v autobatérii: oxidácia olovených kolíkov, únik elektrolytu, rýchle samovybíjanie, skrat atď. V takom prípade je potrebné vymeniť chybný akumulátor za nový a rozobrať ten starý. Ak sa však rozhodnete úplne demontovať autobatériu, musíte pochopiť, že bude nemožné ju znova zostaviť. Príbehy o tom, čo sa dá rozobrať, vyčistiť a naskrutkovať naspäť, sú iba rozprávky.

Ako rozobrať autobatériu
Ako rozobrať autobatériu

Nevyhnutné

  • - mlynček;
  • - ochranné okuliare;
  • - latexové rukavice;
  • - vŕtačka;
  • - sekáč a kladivo;
  • - sklenená dóza;
  • - vedro;
  • - destilovaná voda.

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr vypustite elektrolyt z akumulátorov. Elektrolyt je kyselina zriedená vodou - veľmi žieravá látka, ktorá zanecháva popáleniny, koroduje látku a 2-3 cm kovu denne. Aby ste vypustili všetok elektrolyt, je potrebné vyvŕtať otvory na dne batérie pomocou vŕtačky. Počet otvorov závisí od počtu blokov batérie (priehradiek). Postupne vyvŕtajte otvory a nalejte do nádoby elektrolyt.

Krok 2

Teraz cez tieto otvory dôkladne opláchnite priehradky destilovanou vodou. Keď sa presvedčíte, že v batérii už nie je žiadny elektrolyt, odrežte brúskou po obvode kryt. Potom držte batériu a vytiahnite tento kryt.

Krok 3

Potom odpojte a vyberte všetky časti batérie. Za týmto účelom pomocou sekáča a kladiva prerušte všetky spoje vo vnútri batérie. Takmer v každej priehradke na batérie je kyselina, preto by ste mali byť mimoriadne opatrní a všetky časti odstraňovať iba pomocou rukavíc a ochranných okuliarov. Aby ste sa zbavili zvyškov kyselín a elektrolytov, naplňte celú batériu vodou a umyte všetky látky. Nalejte použitú vodu do vedra. Po úplnom vybití batérie by malo zostať iba spojenie tela a fragmentovaných častí.

Krok 4

Na konci práce puzdro opäť opláchnite vodou a odstránené časti ponorte na niekoľko dní do nádoby s vodou, aby sa úplne odstránila kyselina. To je všetko, batéria je úplne rozobratá!

Odporúča: