Ako Zmeniť Smerové Svetlo Na Modeli VAZ 2114

Obsah:

Ako Zmeniť Smerové Svetlo Na Modeli VAZ 2114
Ako Zmeniť Smerové Svetlo Na Modeli VAZ 2114

Video: Ako Zmeniť Smerové Svetlo Na Modeli VAZ 2114

Video: Ako Zmeniť Smerové Svetlo Na Modeli VAZ 2114
Video: Led лампы установка и настройка светотеневой границы в Ваз 2114. Как правильно отрегулировать led? 2024, Jún
Anonim

VAZ-2114 je jedným z najúspešnejších modelov automobilov vyrábaných ruským automobilovým priemyslom. V súvislosti s rozsiahlou distribúciou tohto modelu vzniká veľké množstvo otázok týkajúcich sa prevádzky a opráv.

Ako zmeniť smerové svetlo na modeli VAZ 2114
Ako zmeniť smerové svetlo na modeli VAZ 2114

Nevyhnutné

Rukavice, čistá handra, trenie liehu, skrutkovač

Inštrukcie

Krok 1

Pred začatím práce otvorte kapotu a odpojte vodič od záporného pólu batérie. Potom si dajte na ruky rukavice, aby ste zabránili mastným škvrnám na skle žiarovky. Ak sa objavia škvrny, pokúste sa ich zbaviť čistou handrou a liehovým liehom.

Krok 2

V opačnom prípade budú škvrny viesť k tmavnutiu žiarovky halogénových žiaroviek a k jej ďalšiemu zlyhaniu. Po týchto preventívnych opatreniach odpojte blok s elektrickými vodičmi od smerového svetla.

Krok 3

Potom odpojte drôtený konektor, ktorý zapadá do svetlometu. Jemne stlačte západku a otočte hydraulický zdvihák proti smeru hodinových ručičiek. Ak máte pocit, že je úplne otočený, vyberte ho z puzdra svetlometu. Potom pomocou skrutkovača odskrutkujte skrutky, ktoré pripevňujú svetlomet na oboch stranách, a vyberte ho spolu so smerovým svetlom.

Krok 4

Odskrutkujte ďalšie dve skrutky a odpojte smerové svetlo od hlavy svetlometu. Odopnite pružinové spony a odstráňte gumený kryt, ktorý slúži ako ochranný nástroj. Potom vyberte držiak spolu so žiarovkou z krytu ukazovateľa. Ďalej opatrne vyberte žiarovku a vymeňte ju.

Krok 5

Po výmene zasuňte žiarovku do objímky a objímku do krytu svetlometu. Potom pripojte elektrický konektor, pripojte vodič k batérii a skontrolujte funkčnosť nainštalovaného zariadenia. Za týmto účelom otočte kľúčom v zámku zapaľovania a sklopte alebo nadvihnite prepínač smerových svetiel a sledujte prácu žiarovky.

Krok 6

Ak všetko funguje podľa očakávaní, znova ich namontujte v opačnom poradí. Dajte pozor, aby západky zapadli na svoje miesto. Potom pomocou skrutiek pripevnite kryt svetlometu na karosériu vozidla a zatvorte kapotu.

Odporúča: