Ako Vydať PZP Pre Staré Auto

Obsah:

Ako Vydať PZP Pre Staré Auto
Ako Vydať PZP Pre Staré Auto

Video: Ako Vydať PZP Pre Staré Auto

Video: Ako Vydať PZP Pre Staré Auto
Video: AS. Шкода ошибка EPC Как обойти? Выход из аварийного режима.(P0121, P155800) Skoda Фабия Fabia .ne, 2024, Septembra
Anonim

Od 1. januára 2012 sa v celej krajine zmenili pravidlá pre získanie povinného poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla. Teraz ho získate až po absolvovaní technickej kontroly. A väčšina otázok a problémov spojených s novým postupom prichádza od majiteľov starých automobilov.

Ako vydať PZP pre staré auto
Ako vydať PZP pre staré auto

Je to nevyhnutné

  • - cestovný pas;
  • - osvedčenie o registrácii pre auto alebo PTS;
  • - vodičský preukaz;
  • - stará politika CTP.

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete začať, prejdite inšpekciou. V nasledujúcich troch rokoch to bude možné vykonať v obvyklých servisných strediskách dopravnej polície. Potom všetky právomoci prejdú na poisťovacie spoločnosti. Vo svojej základni môžu usporiadať technické stredisko, kde bude vykonaná kontrola automobilu. Alebo môžu jednoducho uzavrieť dohodu s jednou zo spoločností špecializujúcich sa na tento trh.

Krok 2

Technické stredisko vám poskytne názor na vhodnosť vášho vozidla na jazdu. Je to tento dokument, ktorý potrebujete, aby ste dosiahli politiku. Zvyčajný lístok na technickú kontrolu už nebude existovať.

Krok 3

S výpisom z technického centra idete do poisťovne. Tu sa vypočítajú náklady na vašu politiku. Zvyčajne to závisí od dĺžky služby a veku vodiča, počtu osôb oprávnených viesť motorové vozidlo, objemu motora automobilu a oblasti poistenia. Poisťovne vypočítajú multiplikačné koeficienty pre vek vozidla. Navyše, čím je staršie auto, tým vyšší je koeficient, minimálne o 0,5 bodu. To platí pre automobily staršie ako 3 roky. Ak bolo auto vyrobené pred viac ako 10 rokmi, bude sa miera nárastu rovnať 1, 8.

Krok 4

Aby ste mohli získať poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou vozidla, budete potrebovať balík dokumentov, ktoré zamestnancom poisťovne poskytnú o vás maximum informácií. Toto je doklad preukazujúci vašu totožnosť, titul alebo osvedčenie o registrácii, vodičské preukazy všetkých vodičov, ktorí plánujú viesť vozidlo, a stará politika OSAGO.

Krok 5

Poisťovací agent vám vystaví poistnú zmluvu na základe údajov, ktoré od vás dostal. Ostáva už len zaplatiť. A celý rok jazdiť bez problémov.

Odporúča: