Ako Eliminovať Nepríjemný Zápach V Aute

Obsah:

Ako Eliminovať Nepríjemný Zápach V Aute
Ako Eliminovať Nepríjemný Zápach V Aute

Video: Ako Eliminovať Nepríjemný Zápach V Aute

Video: Ako Eliminovať Nepríjemný Zápach V Aute
Video: Auto v Kelly - ako svojpomocne čistiť klimatizáciu auta? - TOPSPEED.sk 2024, Septembra
Anonim

Nepríjemný zápach v aute je úplne bežný. Vychádza zvyčajne z tvrdej arómy, expirovaných zabudnutých potravín, prevrátenej plechovky obsahujúcej niečo konkrétne - lepidlo, acetón, benzín alebo dokonca víno. Existuje veľa možností na vzhľad vône, ale existuje oveľa menej spôsobov, ako sa jej zbaviť.

Ako eliminovať nepríjemný zápach v aute
Ako eliminovať nepríjemný zápach v aute

Je to nevyhnutné

  • čistič;
  • kefa;
  • rukavice;
  • salón čistiarne.

Inštrukcie

Krok 1

Najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom je chemické čistenie. Môžete to urobiť sami, alebo to môžete urobiť v špecializovanom salóne. Táto metóda umožňuje eliminovať nielen nepríjemný zápach, ale aj jeho príčinu. Ak sa rozhodnete pre chemické čistenie sami, musíte si najskôr zaobstarať čistič interiéru vozidla. Môže tiež fungovať čistič kobercov. Táto metóda, bohužiaľ, nepomôže, ak zápach vychádza z celej kabíny. Napríklad nie je efektívne zbaviť sa tabakového dymu alebo zakorenených pachov vôní.

Krok 2

Môžete si kúpiť sprej, ktorý odstráni nepríjemný zápach. Alternatívou k spreju môže byť ľahká vôňa, ktorej vôňa je pre vás príjemná. Ale sú tu aj „úskalia“. Vaša vôňa sa môže miešať s už existujúcim zápachom a situácia sa bude len zhoršovať!

Krok 3

Modernou a účinnou metódou na elimináciu nepríjemného zápachu je ozonizácia. Do vášho automobilu sa načerpá ozón, ktorý v dôsledku chemickej reakcie zničí všetky pachy. Ozonácia dokonale vyčistí interiér a zanechá príjemnú sviežu vôňu. Ale tento postup sa vykonáva až po chemickom vyčistení celého interiéru.

Krok 4

Ak sa neviete zbaviť nepríjemného zápachu a jeho zdroj je na látke stále veľmi dobre viditeľný, skúste interiér pretiahnuť. Ak existuje látka podobná tej vašej, je možné vymeniť iba poškodenú časť. Ak nie, budete musieť pretiahnuť celú kabínu.

Odporúča: