Znížený Katalyzátor: Je Možné Predať A Od čoho Závisí Cena?

Obsah:

Znížený Katalyzátor: Je Možné Predať A Od čoho Závisí Cena?
Znížený Katalyzátor: Je Možné Predať A Od čoho Závisí Cena?

Video: Znížený Katalyzátor: Je Možné Predať A Od čoho Závisí Cena?

Video: Znížený Katalyzátor: Je Možné Predať A Od čoho Závisí Cena?
Video: Ako skontrolovať katalyzátor | AUTODOC tipy 2024, Jún
Anonim

Majitelia automobilov sa často stretávajú s problémom zlyhania katalyzátora. V servisnom stredisku hovoria, že sa filter začal rozpadávať a musí sa vyhodiť a vymeniť za nový. Vyvstáva otázka - čo robiť?

Znížený katalyzátor: je možné predať a od čoho závisí cena?
Znížený katalyzátor: je možné predať a od čoho závisí cena?

Nemá zmysel vyhadzovať také drahé veci do koša, pretože keramické filtre obsahujú dosť drahé prvky, konkrétne kovy vzácnych zemín. Na tomto probléme môžete zarobiť peniaze odovzdaním použitej súčiastky do zberného miesta pre chybné prevádzače.

Pracujete alebo máte poruchu?

Nezáleží na tom, koľko času uplynulo počas prevádzky. Nový filter môže zlyhať rovnako rýchlo ako starý. Existuje veľa dôvodov: zlé palivo, nesprávna činnosť výfukového systému atď. Pri jeho výmene získa motor „druhý život“: obohatenie zmesi vzduchu sa zlepší. Motor beží ekonomickejšie a zvyšuje sa dynamika.

Ak je katalyzátor vystavený mechanickému alebo tepelnému namáhaniu, môže tiež zlyhať. Vnútorný tvar katalyzátora je sto keramických článkov naprašovaných kovmi vzácnych zemín. Ako viete, tieto kovy majú vysoké náklady, takže časť je prijatá na recykláciu špecializovanými miestami.

Nové katalyzátory sa spravidla dajú predávať cez internet tak, že ich umiestnite na webovú stránku zaoberajúcu sa náhradnými dielmi do auta alebo rokovaním v autoservise. Staré diely sa musia odovzdať na zvláštnych zberných miestach. Existuje veľa spoločností, ktoré nakupujú filtre a ponúkajú dobré odmeny.

Náklady

Cena katalyzátora pri dodaní závisí od viacerých ukazovateľov:

Dvetisíc rokov - rozkvet používania keramických katalyzátorov, ktoré, ako už bolo spomenuté skôr, sú nákladnejšie kvôli prítomnosti kovov vzácnych zemín, konkrétne platiny, ktorá je rádovo drahšia ako zlato, ale účinnejšia ako kov náprotivky, ktoré sa vyznačujú nízkou účinnosťou, ale atraktívne za pomerne nízku cenu. Pri odovzdávaní keramických filtrov nebude mať majiteľ auta žiadne ťažkosti, nebude musieť taviť kovy z katalyzátora, pre neho budú všetku prácu robiť profesionáli.

Hodnota nákladov závisí od triedy automobilu, takže drahé luxusné vozidlá majú kvôli zvýšenému palivovému systému niekoľko katalyzátorov, kde sú namontované dva alebo dokonca tri takéto prvky. Ich celkové náklady sa zvyšujú. Čím drahšie auto, tým väčšie príjmy z dodávky drahých filtrov.

Je potrebné dodať, že náklady ovplyvňujú také dočasné faktory, ako je rok výroby. V priebehu času podlieha katalyzátor väčšiemu opotrebovaniu a bude ťažké získať z neho všetky drahé kovy ako z nového, nedávno nainštalovaného.

Pre naftový motor je katalyzátor drahší ako pre benzínový motor, pretože má zložitejšiu konštrukciu. V servisnom stredisku za to môžete získať asi 8 000 rubľov. To plne pokryje náklady na inštaláciu zmesi a firmvéru motora.

Odporúča: