Ako Vstúpiť Do Kopca

Obsah:

Ako Vstúpiť Do Kopca
Ako Vstúpiť Do Kopca

Video: Ako Vstúpiť Do Kopca

Video: Ako Vstúpiť Do Kopca
Video: Ako vychádzať do kopca s trakčnou kontrolou ASR ? 2024, Júl
Anonim

Najmenej obľúbené cvičenie medzi študentmi autoškôl je nadjazd. Práve na ňom sa pri skúške vyskytne najväčší počet chýb. Ale toto cvičenie veľmi pomôže v skutočnej cestnej situácii. Koniec koncov, zručnosti získané pri jazde do kopca budú potrebné aj na klzkej zimnej ceste.

Ako vstúpiť do kopca
Ako vstúpiť do kopca

Je to nevyhnutné

auto

Inštrukcie

Krok 1

Pred jazdou do kopca sa naučte pracovať s ručnou brzdou. Pomôže vám v tom jednoduché cvičenie. Vyskúšajte cvičenie na zrýchlenie / spomalenie ručnej brzdy. Skôr ako vyrazíte z ničoho nič, zdvihnite ručnú brzdu. Stlačte spojku a zaraďte prvý prevodový stupeň. Stlačením plynového pedála uvoľnite spojkový pedál a ručnú brzdu. Musíte pochopiť a cítiť, v ktorej chvíli je zatiahnutá parkovacia brzda, auto sa začne hýbať. Snažte sa zabrániť tomu, aby auto náhle naštartovalo a dostalo šmyk.

Krok 2

Na kopci sa tento manéver vykonáva v mierne zrýchlenej verzii, aby nedošlo k spätnému pohybu. Aby ste to dosiahli, musíte dať viac plynu ako obvykle. Aby auto stúpalo ako prudko hore, hlavne v strmom svahu. V žiadnom prípade však neuvoľňujte ručnú brzdu až do konca, ak sa auto nepohybuje sebavedome. Ak máte pocit, že nie je dostatok plynu, je lepšie zatiahnuť ručnú brzdu trochu nahor.

Krok 3

Na klzkom svahu postupujte čo najopatrnejšie, aj keď stúpate dlhšie ako zvyčajne, pretože existuje možnosť šmyku alebo driftovania. A ak nie je dostatočný ťah smerom nahor, auto sa jednoducho vráti späť. Aby ste sa vyhli týmto problémom, zaistite stroj pomocou ručnej brzdy na stúpaní a podržte brzdový pedál. Začnite jazdiť pomaly, uistite sa, že sa karoséria vozidla neposúva do strany. Za týmto účelom držte volant pevnejšie v rovnej polohe.

Krok 4

Ak auto začne dostávať šmyk alebo drift, pomaly spomaľujte, aby sa proces nezhoršil. Natočte volant rovno a skúste začať jazdiť. Ak auto driftuje, skúste stabilizovať otočením volantu smerom k šmyku. Vo všetkých prípadoch stúpania do kopca na klzkej ceste aktivujte alarm. Autá jazdiace zozadu musia udržiavať odstup, aby ste sa v prípade núdze mohli vrátiť späť.

Odporúča: