Ako Vymeniť Reproduktor

Obsah:

Ako Vymeniť Reproduktor
Ako Vymeniť Reproduktor

Video: Ako Vymeniť Reproduktor

Video: Ako Vymeniť Reproduktor
Video: Reproduktor 2024, Júl
Anonim

Ak jeden z reproduktorov audiosystému vo vašom aute začne vydávať silné rušenie alebo dokonca zlyhá, neponáhľajte sa ísť do servisného strediska, pretože u mnohých automobilov si môžete reproduktor vymeniť sami.

Ako vymeniť reproduktor
Ako vymeniť reproduktor

Inštrukcie

Krok 1

Prvým krokom je výber nového reproduktora. Ak má vaše auto štandardnú akustiku, technické vlastnosti audiosystému nájdete v pokynoch pre dané auto alebo na klubovom fóre majiteľov automobilov vášho modelu. Ak bol zvukový systém nainštalovaný namiesto štandardného, potom môžete zistiť parametre iba odstránením starého reproduktora.

Krok 2

Najčastejšie zlyhávajú reproduktory, ktoré sú nainštalované v obložení dverí. Výmena týchto reproduktorov vyžaduje odstránenie krytu. Za týmto účelom si prečítajte všetky dostupné pokyny na opravu interiéru, aby ste nepoškodili obloženie dverí a ich upevnenie. Takéto informácie nájdete v knihe o oprave modelu automobilu aj v spomínanom tematickom fóre na internete.

Krok 3

Keď sa dostanete k reproduktoru, odskrutkujte ho pomocou skrutkovača od dverí a potom odpojte vodiče. Mali by byť izolované tak, aby kontakty neboli tesne pri sebe alebo na tele. Potom musíte pripojiť vodiče k novému reproduktoru a dodržať polaritu. Zodpovedajúce značky sú vždy vyznačené na kryte reproduktora.

Krok 4

Vyskúšajte nový reproduktor zapnutím zvukového systému. Teraz môžete reproduktor umiestniť späť na miesto a namontovať kryt v opačnom poradí.

Odporúča: