Výhody A Nevýhody Autokobercov Z Gumy A Textilu

Obsah:

Výhody A Nevýhody Autokobercov Z Gumy A Textilu
Výhody A Nevýhody Autokobercov Z Gumy A Textilu

Video: Výhody A Nevýhody Autokobercov Z Gumy A Textilu

Video: Výhody A Nevýhody Autokobercov Z Gumy A Textilu
Video: Příprava na šití (jak špendlit, stehovat, svorkovat), jak šít po linii střihu | Caramilla Easy 2024, Jún
Anonim

Každý majiteľ automobilu vie, aké doplnky sú potrebné na vytvorenie pohodlia v automobile. Patria sem koberce, ktoré potrebuje každý. Pôsobia nielen ako súčasť interiéru kabíny, ale tiež chránia karosériu pred vlhkosťou a tvorbou nepríjemného zápachu v kabíne.

Výhody a nevýhody autokobercov z gumy a textilu
Výhody a nevýhody autokobercov z gumy a textilu

Až donedávna boli gumové rohože veľmi žiadané, v súčasnosti sú však nahradené látkovými zo špeciálnej látky.

Látkové koberce

Hlavnou pozitívnou kvalitou textilných kobercov je teda ich reprezentatívny vzhľad. Na rozdiel od gumových modelov je možné tieto podlahové rohože zladiť s farbou a štýlom interiéru vášho automobilu. Vyzerajú však bohatšie.

Tu však výhody tohto modelu končia. Za mokra rohož, ako každá iná tkanina, absorbuje vlhkosť a nečistoty, čo vedie k tvorbe plesní, hnilobe a nepríjemnému zápachu v kabíne. Samozrejme, tento problém je možné vyriešiť pravidelným mazaním. Ale všetci vieme, že po častom praní látka stráca spolu s ňou svoju pružnosť a stráca atraktívny vzhľad. Pri používaní sa však na látke objavujú odreniny a trvalé škvrny.

Výhody a nevýhody gumových rohoží

Hlavným rozdielom medzi týmito výrobkami je dlhšia životnosť. Pretože sú vyrobené z gumy odolnej proti opotrebovaniu, rohože môžu vykonávať svoje hlavné funkcie najmenej 10 - 15 rokov. Hlavnou výhodou je vysoká odolnosť proti vlhkosti. Na rozdiel od textilných kobercov neroztavený sneh alebo nečistoty z topánok nepreniknú do gumovej rohože a nespôsobia tak tvorbu plesní a plesní na spodnej strane automobilu.

Týmto problémom sa dá vyhnúť iba použitím gumových rohoží. Takéto výrobky majú zvyčajne priehlbiny, v ktorých zostáva vlhkosť a nečistoty, ktoré sa dajú ľahko odstrániť jednoduchým vytrepaním podstielky.

Je pohodlnejšie sa o takéto koberce starať ako o iné modely. Postačí ich opláchnuť vodou z hadice a pravidelne umývať špeciálnymi chemikáliami.

Existujú však aj negatívne vlastnosti tohto modelu. Takéto faktory úplne závisia od kvality materiálu, z ktorého je konkrétny exemplár vyrobený. Napríklad majitelia kvalitných gumových rohoží nebudú mať po mnoho rokov používania žiadne problémy, zatiaľ čo iné modely vyrobené z nekvalitnej gumy vydržia iba 1 - 2 roky.

Aký koberec zvoliť?

Výber príslušenstva pre vaše auto je samozrejme váš, ale aby ste sa s výberom nemýlili, odporúčame vám držať sa zlatej strednej cesty. Existuje najlepšia možnosť, ktorá zadržuje nečistoty a vlhkosť, ale neumožňuje ich absorpciu do spodnej časti vozidla, čo prispieva k zápachu hniloby a tvorbe plesní.

Takouto možnosťou je koberec, v ktorom je horná vrstva látka alebo velúr a spodná guma. Jedinou nevýhodou tohto typu sú ich relatívne vysoké náklady. Akonáhle ho však miniete, ušetríte na ďalších opravách svojho auta.

Odporúča: