Ako Si Vybrať Kvalitné Zimné Pneumatiky

Ako Si Vybrať Kvalitné Zimné Pneumatiky
Ako Si Vybrať Kvalitné Zimné Pneumatiky

Video: Ako Si Vybrať Kvalitné Zimné Pneumatiky

Video: Ako Si Vybrať Kvalitné Zimné Pneumatiky
Video: TEST 2019: Ako si vybrať správne zimné pneumatiky? 2024, Júl
Anonim

Náklady na zimné pneumatiky sú veľmi vysoké, preto je potrebné výber brať čo najopatrnejšie, pretože chcete, aby vydržali čo najdlhšie. Aby ste sa vyhli nákupu nekvalitného produktu, stačí dodržať niekoľko jednoduchých pravidiel.

Ako si vybrať kvalitné zimné pneumatiky
Ako si vybrať kvalitné zimné pneumatiky

Kontrola kvality pneumatík je dosť jednoduchá. Ide hlavne o to, že nie sú nadmerne vulkanizované. Aby ste to určili, stačí vziať koleso a poškriabať ho na dláždenej podlahe. Ak na dlaždici zostane čierny pás, znamená to, že guma je nadmerne vulkanizovaná a nebude trvať dlho. V takom prípade sa chránič opotrebuje už za mesiac.

Druhý dôležitý bod: nedostatočná vulkanizácia. Mnoho ľudí si myslí, že pneumatika je vyrobená z jedného druhu gumy, ale v skutočnosti to tak nie je. Na výrobu jednej pneumatiky sa používa tri až päť druhov gumy. Líšia sa svojou konzistenciou a hustotou. Dezén sa nanáša posledný. Nedostatočné vytvrdenie spôsobí oddelenie behúňa od hlavného rámu. To spôsobí, že behúň behúňom vyletí z kolesa na celé kusy.

Pri kontrole pneumatiky je potrebné venovať pozornosť prítomnosti prasklín. Nielen na miestach, kde sa nachádza dezén, ale po celom ráme. Prítomnosť trhlín naznačuje, že v recepte došlo k porušeniu.

Samozrejme, v továrňach, kde sa pneumatiky vyrábajú, existujú oddelenia kontroly kvality, ale ako ukazuje prax, chybný tovar z času na čas vkĺzne na regály obchodov. Vyššie uvedené pokyny vám pomôžu vyhnúť sa nákupu nekvalitného produktu.

Odporúča: