Ako Odstrániť Katalyzátor Z VAZ

Obsah:

Ako Odstrániť Katalyzátor Z VAZ
Ako Odstrániť Katalyzátor Z VAZ

Video: Ako Odstrániť Katalyzátor Z VAZ

Video: Ako Odstrániť Katalyzátor Z VAZ
Video: Если бы все знали сколько БЕД несет в себе катализатор то массово бы начали их вырезать 2024, Smieť
Anonim

Katalyzátor účinne čistí výfukové plyny vozidla. V ňom sa škodlivé uhľovodíky, oxidy uhlíka a dusíka premieňajú na netoxické zlúčeniny - vodnú paru, oxid uhličitý a dusík. Stáva sa, že katalyzátory sa stanú nepoužiteľnými a je potrebné ich vymeniť alebo odstrániť. To nie je ťažké urobiť.

Ako odstrániť katalyzátor z VAZ
Ako odstrániť katalyzátor z VAZ

Nevyhnutné

Kľúče, kliešte, zdvíhacie plošiny, nový katalyzátor, elektronický emulátor katalyzátora, žiaruvzdorné potrubie

Inštrukcie

Krok 1

Určte, či sa katalyzátor zhoršil. Môžete to počuť, cítiť, vidieť. Počas jazdy po nerovných cestách rachotí v kovovom plášti rozbitá keramika. Výfukové plyny s chybným katalyzátorom získavajú zápach sírovodíka. Ich farba sa tiež mení z takmer priehľadnej na čiernu alebo sivú. Pri jazde teplý motor ťažko získa viac ako 3 tisíc otáčok.

Krok 2

Zdvihnite auto VAZ na výťah alebo ho vyvezte na nadjazd. Alebo odstráňte katalyzátor nad garážovou jamou.

Krok 3

Tesne za zberným potrubím výfuku motora je do systému integrované puzdro z nehrdzavejúcej ocele, vo vnútri ktorého je umiestnený katalyzátor. Odskrutkujte dve matice upevňujúce rezonátorové potrubie ku katalyzátoru. Vyberte pružné podložky. Vyberte skrutky.

Krok 4

Odskrutkujte dve skrutky upevňujúce katalyzátor k zvodovej trubici tlmiča výfuku. Odskrutkujte skrutky spolu s pružinami, nezabudnite rukou podoprieť katalyzátor, aby neklesol. Keramika katalyzátora je krehká a zhoršuje sa pri nárazoch, vniknutí vody do vyhrievanej skrinky v dôsledku nízkej kvality paliva, funkčných porúch motora a oveľa viac. Napríklad jazda v meste s krátkymi jazdami a častým štartovaním motora upcháva voštinu palivom a sadzami. A na vysokorýchlostných tratiach sa katalyzátor prehrieva.

Krok 5

Demontujte katalyzátor spod vozidla. Zakúpte si nový katalyzátor a nainštalujte ho na svoje miesto v opačnom poradí ako je demontáž. Vysoké náklady na katalyzátor sa často stávajú prekážkou pri jeho výmene.

Krok 6

Odrežte starý katalyzátor, pretrepte jeho náplň tak, aby sa nádrž vyprázdnila, zvarte kov a znovu ho namontujte. Alebo namiesto neutralizátora zvarte kúsok žiaruvzdorného potrubia vhodnej veľkosti. A pre správnu činnosť lambda sondy (kyslíkový senzor) nainštalujte elektronický katalyzátor emulátora (blende), ktorý simuluje prítomnosť pracovného zariadenia.

Odporúča: